Aftensalmesang i Ganløse Kirke om Kingo

Tirsdag d. 24. november 2020, Kl. 19:00 til kl. 20:00
Ganløse Kirke, Østergade 2, 3660 Stenløse
Malene Buus Graeser

Fokus vil være på Thomas Kingo, der er en af Danmarks største og mest berømte salmedigtere. Han har leveret 82 salmer til den danske salmebog, og han er blevet sunget til højtider over det ganske land i mere end 400 år. Han blev født i vores nabosogn, Slangerup i 1634 og i kirken findes en mindetavle over ham. I 1677 udnævntes han som biskop over Fyns stift, hvor han døde i 1703.

Kom og hør om en tid, der religiøst var præget af et sammensurium af ortodoksi, enevælde og barok.

Af hensyn til den særlige situation med covid-19, vil vi tage bestik af de restriktioner, der måtte gælde for denne aften. Måske kan vi synge sammen, måske lytter vi sammen til vores sanger. Men ét er sikkert, det bliver en spændende aften med smukke salmer.

Deltagere:

Organist Irina Gerkeuli