Der har været valgforsamling (i omgangstale "menighedsrådsvalg") til

Slagslunde og Ganløse menighedsråd den 17. september 2024.

Her kan du se resultatet af valgforsamlingen:

 

 

For Ganløse sogn (rækkefølgen afspejler antallet af stemmer, dem der har flest stemmer står først):

Lone Ebbesen Smed

Malene Mejlby Kirkegaard

Hannah Hosbond Piltoft

Niels Lindhardt Johansen

Bo Brøndum Pedersen

Lizette K. Frisch

 

Suppleanter/Stedfortrædere:

Helle Arrøe

Martin Stenderup

Karen Margrethe Harders

Bent B. von Benzon

 

For Slagslunde Sogn (samme måde at skrive rækkefølgen som ovenfor):

Ole Meilby

Las Rosenborg Sørensen

Philip Mazanti Schmidt-Madsen

 

Suppleanter/Stedfortrædere:

Lene Martinsen

Svend R. Madsen

 

Der er mulighed for at indgive nye lister.

Dette skal ske senest den 15. oktober (kontakt menighedsrådsformand Lone Ebbesen Smed eller kirkekontoret).

 

Du kan genlæse interviews med nogle af dem der var opstillet  til menighedsrådet nedenfor (dette var en del af oplysningskampagnen).

"Kirken er vores lokalsamfunds fællesrum"

Hannah Hosbond Piltoft stiller op til menighedsrådet, fordi hun gerne vil være med til at skabe og forbedre rammerne for, at ung som gammel kan finde meningsfulde fællesskaber i kirken.

 

For 2½ år siden var Hannah med til at starte en FDF-gruppe op i Ganløse, som er tilknyttet Ganløse kirke og mødes i Rytterskolen. Derfor blev det også hurtigt naturligt for Hannah at være med i kirkens børne- og ungeudvalg, hvor hun har været med i 1½ år, og nu stiller hun så op til menighedsrådet ved valget på tirsdag den 17. september.

 

”Jeg synes, det er meningsfyldt at bruge min tid og mine kompetencer på menighedsrådets arbejde, fordi kirken er vores lokalsamfunds fællesrum.” fortæller Hannah. ”I kirken kan man ung som gammel finde meningsfulde fællesskaber, og jeg vil gerne være med til at forbedre rammerne for, at vi i vores kirker i Slagslunde og Ganløse kan opleve dette endnu mere.”

 

Hannah har boet 7 år i Ganløse Mørke, og hun drømmer om, at kirkelivet i Slagslunde og Ganløse bliver mere mangfoldigt. Hun vil gerne være med til at skabe gode aktiviteter for alle aldre.

 

”Kirken kan være ro i en hektisk hverdag. Kirken kan være et rum for den, der har sagt farvel til arbejdslivet, dem, som navigerer i arbejdslivet, og dem, der drømmer om at blive politibetjente, brandmænd og havfruer.” siger Hannah med et smil.

 

Selvom Hannah både skal passe sit arbejde som arbejdsmiljøkoordinator på byggepladser og med byggeprojekter hos Niras og sit familieliv med mand og børnene på 5 og snart 2 år, så glæder hun sig til at engagere sig endnu mere i kirken.

 

”Jeg regner med at bruge omkring 10-20 timer om måneden på menighedsrådsarbejde, og udover at være bindeled til FDF, håber jeg, at jeg kan være med til at gøre kirkerummet bedre for børn og familier, og jeg håber også, at jeg kan være med til at skabe en god arbejdsplads, og støtte op om det gode personale, vi har.”

 

Derudover regner Hannah med, at hendes arbejdsbaggrund og uddannelse kommer til at betyde, at hun kan være med til at tage sig af opgaver med bygninger og arbejdsmiljø, og det glæder hun sig også til. Hun håber, at flere, der har lyst til at bruge deres tid på at gøre en forskel helt lokalt, vil stille op til menighedsrådet.

 

Flere tilbud til børn og unge, mere hjælp til familier i nød

og samvær i stedet for skærmtid!

 

Malene Mejlby Kirkegaard stiller igen op til menighedsrådet, fordi hun gerne vil være med til at gøre en forskel i lokalsamfundet, for at menneskers liv fyldes med samvær, relationer, musik, ånd og sjæl i stedet for skærmtid og (for nogle) også ensomhed.

 

Malene håber, at flere har interesse i at styrke Ganløse og Slagslunde ved at bruge deres tid i menighedsrådet og får lyst til at stille op ved valget på tirsdag den 17. september. Hun har selv været medlem af menighedsrådet i ca. 4 år og kan varmt anbefale, at man søger ind, når der er valg til menighedsrådet på tirsdag den 17. september.

 

”Jeg vidste ikke meget om arbejdet i menighedsrådet, inden jeg startede, men man bliver taget godt imod og får hen ad vejen fundet ud af, hvordan man.” fortæller Malene om sin start. ”Jeg har mødt dejlige mennesker i menighedsrådet, og jeg får lov til at gøre en ægte forskel i menneskers liv; både i tilbuddet til beboerne i Slagslunde og Ganløse og for de ansatte i kirken.”

 

Malene har boet i Ganløse siden 2012. Ved siden af arbejdet som organisationspsykolog, familieliv og et engagement i spejderne glæder hun sig til at fortsætte arbejdet i menighedsrådet. ”I de sidste 4 år i menighedsrådet har vi startet to børnekor (0.-5. klasse), startet en café, en krea-café og indført en sjov påskeæggejagt med FDF’erne som primusmotor; - masser af samvær! I vores samfund er der mange skærme, fine boliger & haver og masser af arbejde. I kirken er der fokus på helt andre ting, og det er en glædelig forskel.” synes Malene.

 

Malene drømmer om flere nye tiltag for kirkelivet i Slagslunde og Ganløse. ”Jeg ville gerne, at vi gjorde endnu mere for de familier, der har mindst i Slagslunde og Ganløse. Uanset om det er børnefamilier, unge eller ældre. Lige nu udbetaler vi årligt sommerferiehjælp og julehjælp i samarbejde med Børnebanden til sådanne familier, og de kunne godt bruge mere hjælp. Jeg drømmer også om spaghettigudstjenester og et arrangement, hvor både konfirmander og forældre kommer, så familierne inddrages mere i konfirmationsforberedelsen. Eller måske et nytårsarrangement for dem, der ikke har så mange at fejre nytår med? Eller en nytårskur for nye borgere i byen? Mulighederne er mange; - hvad har du lyst til at være med til?” spørger Malene.

 

Menighedsrådet er jo arbejdsgiver for alle ansatte i kirkerne i Slagslunde og Ganløse, bortset fra præsterne, og skal sørge for et godt arbejdsmiljø. Malene har opgaven som kontaktperson og er derfor den, som er ansvarlig i forhold til de ansatte, men kordegnen er ansat som daglig leder, så der er også en til stede i det daglige, som kan træffe de nødvendige beslutninger. ”Kontaktperson er en af de mere arbejdsintensive poster, så der er perioder med en del arbejde, men man kan også bare være menigt medlem, og så kan man bedre beslutte, hvornår man "giver det en skalle" og hvornår der er andre ting i livet der trækker mere. Det skal der være plads til.” slutter Malene.

 

“Folkekirken skal fyldes med flere børn, unge og familier"

 

Bo Brøndum Pedersen, som er medlem af menighedsrådet, mener, at det er vigtigt med lokalt engagement, så vi kan bevare en folkekirke og folkekirkens vigtige funktioner.

 

Bo har, i de 2 år han har været medlem af menighedsrådet, været drevet af sit lokale engagement og ønsket om at gøre noget værdifuldt for børn og unge i sognet, han   har været medlem af menighedsrådet. Han har boet 12 år i Ganløse og hans lokale engagement er stort. Udover at være medlem af menighedsrådet, er han også en passioneret gruppeleder hos spejderne i Ganløse, lokalpolitiker i byrådet, bestyrelsesmedlem i vandværket og aktiv i foreningshuset.

 

”Det er vigtigt, at vi er engagerede lokalt, for at vi kan bevare en folkekirke.” slår Bo fast. ”Kirken har vigtige funktioner, som det er vigtigt at understøtte. Kirken er en ”sikker havn” i lokalsamfundet, og det er vigtigt, at vi holder den levende; - derfor skal vi være engagerede.”

Bo, der er uddannet ingeniør og arbejder selvstændigt med ingeniørrådgivning, har kunnet bruge sine ingeniør-kompetencer i menighedsrådets arbejde med kirkebygninger og præstegård, men har ellers ført sine fritidsinteresser med friluftsliv og spejderarbejde ind i menighedsrådet, hvor han har været en del af det udvalg, der tænker i kirkens arbejde med børn og unge.

 

”Selv er jeg primært motiveret af børne/ungearbejdet, og jeg vil gerne støtte op om at få koordineret indsatsen i kirken, FDF og spejderne.” fortæller Bo. ”Det, jeg er mest glad for og stolt over at have været med til at udrette i menighedsrådet, er, at børne/ungearbejdet er blevet udviklet: FDF vokser, spire- og børnekor vokser og samarbejdet med spejderne styrkes. Jeg håber også, at vores børnekor i fremtiden udvikler sig til et ungekor, som kommer ud og oplever verden og får bånd til andre igennem kirken.”

 

Bo har i nogle måneder ikke brugt tid på menighedsrådet og i andre måneder flere timer, men har også kunnet tage fri fra det, når han ikke har haft tid til at deltage i alle møder. Nu har han besluttet sig for at trække sig fra menighedsrådet, da han har mange andre frivillige engagementer, der skal passes, men han har stadig drømme for folkekirkens udvikling.

 

”Det, jeg drømmer om for vores lokale kirke, er, at kirken bliver en mere integreret del af livet, at familien får en større plads, at man ser folk, der sidder og hviler i sig selv og får åndelig ro på kirkegården, at der er diskussioner om ånd med unge og gamle og alt derimellem, at udsatte føler at kirken er en sikker havn også for dem og at kirken bliver en del af svaret på håndtering af ensomhed.”

Bo håber, at der vil komme nye folk med i menighedsrådet ved valget den 17. september; gerne nogen, som har en drøm om fremtidens kirke-liv.

 

”Når arbejdet med skimmelsanering af præstegård og Ganløse kirke er overstået,” slutter Bo af, ”så ser jeg frem til, at menighedsrådet får endnu mere overskud til at arbejde mere med udvikling og inddragelse af en levende menighed.”

 

"Spændende foredragsrækker og filmaftner med debat"

 

Lars drømmer om voksende og aktive menigheder i Slagslunde og Ganløse kirker

 

Lars Rosenborg, der bor i Slagslunde, har valgt at være med i kirkens menighedsråd, fordi han gerne vil gøre en indsats for lokalområdet.

 

”I en landsby som Slagslunde skal man være indstillet på, at vi selv skal drive en lang række ting, som kommunerne driver i de store byer. Her skal vi selv drive vores vandværk, vores varmeværk, vores forsamlingshus, vores kirke og alle foreningerne.” siger Lars, der har boet i Slagslunde i 40 år. ”Jeg har tidligere været aktiv i nogle af foreningerne og i vandværket, så nu kom turen til menighedsrådet.”

 

I menighedsrådet har Lars påtaget sig opgaverne som kasserer og næstformand, så han beskæftiger sig primært med økonomien, hvilket stemmer godt overens med hans kompetencer som tidligere kontorchef i bankverdenen, og så er han medlem af valgbestyrelsen, der står for at arrangere menighedsrådsvalget. Lige nu er der fokus på at rekruttere nogle flere kandidater, der vil være med til at gøre en forskel for lokalområdet gennem kirkens arbejde.

 

”Jeg synes, at det er meningsfyldt at bruge tid på menighedsrådet, så jeg kan være med til at skabe gode forhold for kirke og menighed til gavn for lokalsamfundet.” fortæller Lars. ”Jeg drømmer for eksempel om, at der kommer flere spændende foredragsrækker og filmaftner med efterfølgende debat, og at der i det hele taget er voksende og aktive menigheder i kirkerne.”

 

Lars, som er pensioneret, bruger selv dagligt tid på menighedsrådet, så det samlet set svarer cirka til en dags arbejde om ugen, men det er meget forskelligt hvor meget tid menighedsrådets medlemmer bruger på arbejdet.

 

”Jeg synes, at menighedsrådet helst skal repræsentere et bredt udsnit af beboerne i sognet, så der også er mange forskellige kompetencer, der kan komme i spil, og så er det helt i orden, at alle ikke kan lægge lige meget tid i arbejdet.”

 

Lars er især glad for, at han med sit arbejde i menighedsrådet har kunnet været med til at tage hånd om Slagslunde Præstegård og på Ganløse kirkegård, og han ser frem til fortsat at bidrage til menighedsrådets arbejde.

 

"Når man engagerer sig i kirken,

får man rigtig meget igen!"

 

Lone Ebbesen Smed er formand for menighedsrådet, og hun stillede i sin tid op, fordi hun var kommet på førtidspension og gerne ville give noget tilbage til samfundet, men arbejdet i menighedsrådet har også givet rigtig meget tilbage.

 

Efter et års tid i menighedsrådet startede Lone Mandagscaféen op, som stadig lever i bedste velgående. Om sommeren er der åbent i caféen hver anden mandag og om vinteren hver mandag efter ønske fra de mange brugere af caféen.

 

”Mandagscaféen er et hyggeligt fristed for mange ældre borgere.” fortæller Lone. Lone nyder selv at være med i caféen og er der selv næsten hver gang.

 

Hun startede med at være menigt medlem af menighedsrådet, men da den tidligere formand stoppede, blev hun opfordret til at stille op, og hun har ikke fortrudt at hun gjorde det. ”Det er en post, som jeg er meget glad for, da den bringer mig rundt i alle hjørner af arbejdet.” siger Lone.

 

 

Lone Ebbesen Smed er formand for menighedsrådet, og hun stillede i sin tid op, fordi hun var kommet på førtidspension og gerne ville give noget tilbage til samfundet. Efter et års tid i menighedsrådet startede Lone Mandagscafeen op, denne lever i bedste velgående. Mandagscafeen er et hyggeligt fristed for mange seniorer og andre der har fri i dagstimerne. "Der snakkes, vi hører et foredrag af og til, nogle har håndarbejde med og sommetider er der musik og sang" fortæller Lone. "Vi har skabt et åndehul, hvor mennesker konner hinanden ded. Det er jeg stolt af", fortæller Lone, som nyder selv at være med i cafeen og er der stort set hver gang.

 

Lone startede som menigt medlem af menighedsrådet, men da den tidligere formand fratrådte, blev hun opfordret til at stille op, og det har hun ikke fortrudt. "Det er en post, som jeg er meget glad for, da den bringer mig rundt i alle hjørner af menighedsrådets arbejde" siger Lone. Fra kirkegårdsplaner til medarbejdernes ve og vel, fra skimmelsvamp og byggeri til at sidde i en bod på kræmmermarkedet med hyggelige mennesker.

 

"Hvis man er bekymret for alle byggeprojekterne, så kan jeg fortælle, at vi inden for en overskuelig tid får afsluttet arbejdet i Ganløse Kirke, samt forpagterboligen og præstegåren i Slagslunde.

 

Det bliver langt mindre teknisk. Desuden fortæller Lone, at hver jo bidrager med det de kommer med. Er du bedre til mennesker end mursten, så er det der du lægger vægten. Kan du lide at opfinde nye tiltag, så gør du det, er du "bare" den, der får kaffemaskinerne til at køre og gå alting til at hænge sammen, så er det det du gør. Det vigtidste er at man er indstillet på at tage fat og ikke kun være der til møderne. " Vi er et lille pastorat, så det bliver meget nært og til at føle på. Det gør det også hyggeligt, vi kommer tæt på borgerne, medarbejderne og hinanden." Bla. har vi en post som kirkeværge. Det lyder så fint men det er blot en, der har et særligt ansvar for kirken. Får kigget forbi og set at alt er i orden, får ringet til håndværkere, får fulgt op på at de ting, der er besluttet mht kirken, også bliver lavet. Det behøver man ikke at være ingeniør for at gøre, det er nok bare at være et ordentligt menneske der kærer sig". 

 

Adspurgt til hvilken slags mennesker der er brug for i menighedsrådet, svarer Lone: Det er ofte enten mennesker med en teknisk baggrund eller nogle der har forstand på mennesker. Der da fint, hvis man ved lid om organisationer og hvordan beslutninger tages. Men det vigtigste er viljen til at være med, ønsket om at lære og lysten til at få flere mennesker til at benytte kirken." Selv brugte Lone sin først tid i menighedsrådet, under Corona, på at få læst op på, hvad man laver i et menighedsråd: " Der er masser at beskrivelser og kurser, også online, hvor mman bliver sat i det.

 

Men det aller vigtigst er at du/i, benytter jeres demokratiske ret og møder op for høre om kandidaterne og stemmer til menighedsrådsvalget.